הרצאות
אני מנגישה את האמנות דרך היום-יום באופן קצר וכמה שיותר מעניין. ועוסקת בנושאים כמו: אבטיח, סריגה, הריון, כלבים, מזלגות, חלונות ועוד, מההיבטים האישייים שלי.
תוך כדי ההרצאות, ההדרכה והאינטרקציה האנושית אני מפגישה את העבר עם ההווה, שאיתו לא פעם עולות שאלות גם לגבי העתיד.
קצת מההרצאות שנבנו במיוחד לקבוצות שלי
מיכלאנג'לו – השמיים הם הגבול
הוא נהג לומר כי רק אלוהים יוצר,והיתר מעתיקים. הוא נגע בפטיש הפסלים, במיכחול הציירים ובעט המשוררים – ובכל אחד מהם הטביע את חותמו. על התככים, המזימות, אוהביו, פטרוניו, רגישותו ובעיקר על אישיותו הטוטאלית לעשייה אומנותית של מיכל'אנג'לו בואונרוטי, נתוודע במהלך ההרצאה.
אוכלים בעיניים – ייצוגי אוכל באמנות
סעודות מלכים, ארוחות דתיות, השוק, הבישול, ספרי הבישול, נימוסי שולחן וכלי אוכל – עולם הקולינריה מהדהד ביצירות אומנות ומספר את ההיסטוריה של הפירות, הירקות, העופות, הדגים ועוד .
רישומים של מאיירים קפדנים שהיו גם בוטניקאים, טקטסים מצויירים על עונות השנה , ספרי בישול וז'אנר של "טבע דומם" המעשיר את תאבונו ועולמו של המתבונן.
אופנה ומיגדר באמנות הרנסאנס האיטלקי - מאות 15-16
התיעוד הויזואלי היחיד שיש לנו על אופנת העבר הוא דרך יצירות אמנות. בהרצאה נבחן את הקשר בין אופנה ומיגדר , כיצד הלבוש ביטא את כוחות החיים של התקופה ואיך תיארו את מלבושי הנשים גדולי האמנים ברנסאנס.
סלפי – הסיפור של ה"עצמי"
ההיסטוריה של הסיפור הויזואלי על ה"עצמי" עברה דרך ארוכה לאורך מאות שנים. בעיקר זו היתה נחלת האמנים, שלא תמיד היו בקידמת הבמה. בהרצאה נבחן את הדיוקן העצמי, הדיוקן והסלפי העכשווי בבחינת הסיפור שמאחורי התמונה.
מספרים ש....
על הסלבריטאים במיתולוגיה היוונית
האלים והגיבורים בסיפורי המיתולוגיה היוונית הם נכס צאן ברזל של תרבות המערב. הם ידעו עליות ומורדות בפירסום, בהערצה ובאהבה אליהם. בהרצאה נכיר את ״השחקנים״ הראשיים ונלמד לזהות אותם, ואיך הם נשארים בכותרות הראשיות עד היום.
אופנת החצר בארמון וורסאי – צרפת במאה ה – 17
"בימינו האופנה מלבישה את ההיסטוריה" , אמר לואי ה -14. התבוננות ביצירות אמנות של אמני חצר וורסאי תאיר לנו כיצד השתמש "מלך השמש" בלבוש ואביזרים שונים ככלים פוליטים לביסוס שלטונו . במהלך ההרצאה נלמד לזהות תקופה על פי סגנון הלבוש.
יצרים ויצירות - שערוריות ועבודות אמנות שעשו כותרות (חלק ב')
על יצירות אמנות מפורסמות שתפסו כותרות, על אמנים פרובוקטיביים , על ציורים שנעלמו, או כמו שאני בדרך כלל אומרת על "הסיפורים שמאחורי הקנבס"
הסיפור שמאחורי התמונה – מוזיאונים בעולם : התפתחות , מגמות ויצירות אמנות (חלק א')
חלל המוזיאונים במתכונת שאנו מכירים היום עבר שינויים לאורך השנים. מה מנחה את המוזיאון להציג תערוכות ויצירות אמנות. על הפוליטיקה, הפירסום והכסף סביב יצירות אמנות. אחרי הכל – לא רק אמנות יש בסיפור.
האולימפיאדה של האמנות : סיכום הביאנלה ה- 60 , 2024
סריקה מקיפה של הביאנלה האחרונה "זרים בכל מקום" – הביתנים השונים והתערוכה שלראשונה נבחר אוצר מחצי הגלובוס הדרומי. מה בחר להציג? מה היה הקו המנחה שלו וכיצד ישפיע על המגמות השונות בשוק האמנות.
האולימפיאדה של האמנות
הביאנלה בוונציה היא תערוכת האמנות הגדולה בעולם שהחלה ב 1895, ומתקיימת בכל שנתיים. בהרצאה נסקור את ההיסטוריה, המגמות והפוליטיקה מאחורי התערוכה המשפיעה על שוק האמנות.
פוליה – כי כל מגף צריך עקב
איטליה מחולקת ל – 20 איזורים. פוליה, הוא האיזור הדרומי והנשכח של איטליה. חבל ארץ שידע מאות שנים של תהילה , הפך להיות "החצר האחורית" של איטליה במהלך המאה ה-19. בשנים האחרונות החלה התעניינות תיירותית, וזו רק ההתחלה
HERSTORIA - על המין האחר, אמניות בתולדות האמנות.
ייצוגים נשים באמנות יש ויש, אך רובן ככולן צויירו תחת מכחול גברי. מעטות צויירו על ידי נשים.
בהרצאה זו נסקור את האמנות שנעשתה בידי נשים לאורך ההיסטוריה, וכן גם איך נשים ראו נשים , אם וכאשר יכלו לצייר אותן..
אימפרסיוניזם – מי אומר שזאת אמנות?
ב -1874 נפל דבר בפריז, תערוכה של "קבוצה אנונימית" של כ-60 אמנים הפכה להיות השם החם בעולם האמנות. בהרצאה ננסה להבין את המגמות שהובילו לאחת הקבוצות המשפיעות ביותר בתולדות האמנות. נכיר את הציירים הדומיננטיים ואת אלה שפחות, מי השפיע על מי ולמה? ונדבר גם על אימפרסיוניסטיות, כן. היו גם כאלה .
3 מטבעות במיזרקה – אופנוע, תשוקה ואמנות ברומא
רומא – העיר שאוהבים לחזור אליה. בהרצאה זו נטייל בעיר שהיא מרחב ציבורי עשיר של אדריכלות, פיסול, יהדות, נצרות אוכל טוב ואופנה.